Flexibel?

Hoe houd je alle ballen in de lucht? Heb je het ook zo druk en veel te veel te doen? Als het over onze relaties gaat dan is het belangrijk dat we die onderhouden, maar hoe doe je dat dan temidden van al die drukte? Gelukkig leven we in een tijd van telefoon, mail, whatsapp en andere handige snelle manieren om even iets van je te laten horen.

Ik heb gelezen over de arend. Deze vogel kan duizenden kilometers afleggen zonder veel krachtsinspanning. Hij hoeft amper zijn vleugels te gebruiken omdat hij telkens gebruik maakt van de thermiek. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een duif die enorm klapwiekt en dan vervolgens maar een paar meter verder komt.

Omdat ik steeds op andere plekken werk, met andere mensen in contact kom, andere afstanden moet afleggen, andere werktijden heb, leer ik om flexibel te zijn. Net als de arend moet ik steeds weer de volgende warme luchtbel opzoeken om in de lucht te blijven zonder dat het me teveel inspanning kost.

Zo kon ik een tijd met openbaar vervoer reizen. In de metro had ik de tijd om man en kinderen een lief berichtje te sturen via de gezins-app, kon iik mailtjes versturen en met mijn vriendin aan de andere kant van de wereld schrijven, voordat ik aan mijn werk begon.

Nu reis ik met de auto, sta ik in de file en luister ik dankbaar naar een radiozender die me mooie muziek aanbiedt, kan ik meezingen, bidden en God dankbaar zijn voor zoveel goeds. Kortom even ‘me-time’.
En als ik dan op de terugweg toch wéér in de file sta kan ik ook met mijn moeder bellen om te vragen hoe het bij de dokter is gegaan (handsfree natuurlijk).

De ene periode moet ik ’s morgens heel vroeg vertrekken, maar dan heb ik ’s avonds meer tijd. De andere periode ga ik later de deur uit en kan ik nog even onze jongste knuffelen voordat hij naar school vertrekt.

Het is dus mogelijk, als we het onszelf toestaan flexibel te zijn, om onze relaties te onderhouden zelfs in tijden van drukte. Zoek steeds de thermiek (creativiteit) binnen je omstandigheden of binnen de veranderende seizoenen, om contact te zoeken op welke manier dan ook. Je zult zien dat er op die manier zelfs afspraken gemaakt kunnen worden op een vrij moment!

Dit helpt:

  • Wees dankbaar voor elke omstandigheid,
  • Zie in elke situatie de mooie gelegenheden,
  • Voel je niet schuldig maar blijf ontspannen,
  • Wees creatief met de tijd die je besteedt aan je relaties, denk verder dan hoe ‘men’ vindt hoe het zou moeten.

Nu ken ik jouw omstandigheden natuurlijk niet, maar graag wil ik je uitdagen om je dagindeling, relaties, werkzaamheden eens met andere ogen te bekijken. Waar kan je momenten pakken om even een berichtje sturen naar je man? Je moeder, vriendin (en vul je andere relaties maar in) te laten weten dat je aan ze denkt?
Durf flexibel te zijn. Het geeft ruimte, rust, scheelt een heleboel kramp en geeft je de kracht om te vliegen. Als je dit doet zal je een inspiratie zijn voor je omgeving!

Veel succes!

Greet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.