Social Media Dieet

Genieten van het leven kan zonder de hele dag op social media te zitten. Deze maand gaan wij proberen om opnieuw kennismaken met het leven buiten social media om.

Het lijkt leeg… Geen likes, comments, foto’s of informatieve filmpjes. Geen feedback van vrienden en mensen die je niet zo goed kent op jouw foto’s of dagelijkse gebeurtenissen.

Je hoeft niet bang te zijn! Het leven zonder je scherm is helemaal niet eng. Zelf zit ik al een paar jaar slechts enkele minuten op social media. Voordat wij deze pagina hadden soms dagen niet.

Zoals je merkt nemen wij van The Woman I Am een dag (soms twee) vrij in de week en wordt er niets gepost. Volgens marketing experts is dit slecht. Je verliest volgens hun analyse mensen, likes, aanzien en wordt je bereik minder.

De focus van onze Facebook-pagina is echter om informatie te geven over hoe wij hier en nu kunnen leven. Wij proberen elke dag een opdracht mee te geven die je niet op social media kunt uitvoeren. Een opdracht die je weer in verbinding brengt met de mensen (geliefden, vrienden en zelfs de winkelier bij jou in de buurt) in je directe omgeving.

Het zijn vaak geen nieuwe activiteiten, maar wel activiteiten waar wij (vaak) geen tijd meer voor hebben. Neem bijvoorbeeld lange wandelingen maken en echt genieten van je omgeving zonder er foto’s van te maken. Of dansen in je woonkamer tot je erbij neervalt. Een spel spelen met je gezinsleden of gezellig een filmpje kijken…

Doe je met ons mee? Er is zoveel tijd over om te leven!

De eerste opdracht is:
Probeer je mobiel zoveel mogelijk buiten je slaapkamer te houden. Om in slaap te vallen zitten wij soms nog te scrollen door social media. Probeer in plaats daarvan een boek te lezen. Of je dag af te sluiten (biddend, mediterend) door eerst tot rust te komen zonder de afleiding van je mobiel.

Succes!

slibretto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.