Seizoenen

De lente komt eraan! Eindelijk is er weer hoop, licht en leven in aantocht. Krokussen komen boven de grond, kleine knopjes vormen zich aan de kale takken.
Zo voelt het soms ook met onze ervaringen in het dagelijks leven.
Deze tijd is snel en vraagt vaak om directe acties en reacties. Met alle prikkels om ons heen kan dat wel eens teveel worden. Gelukkig voor ons heeft God geen haast, Hij ‘werkt’ met seizoenen.
Je kan in een periode zitten waarin alles moeizaam lijkt te gaan. Mensen doen moeilijk, je hebt geen energie, er is strijd, er lijkt geen uitkomst zichtbaar,  het lijkt als of alles tegelijk komt of dat alles in de knoop zit in je gedachten. Komt het dan allemaal wel weer goed?
Bedenk dat je misschien een lange ‘winter’ achter de rug hebt en dat de lente eraan komt! Na een tijd waarin alles dood leek te gaan, alles donker en koud was, er geen hoop meer leek te zijn, broeit er iets in het onzichtbare van hoop. Iets nieuws wat zich aan het voorbereiden is om op de juiste tijd zichtbaar te worden.
Vaak wordt er van ons gevraagd sterk te zijn, hoop te hebben en jezelf en anderen moed in te spreken, maar voelt het aan alsof je het voor niets doet. Dan zien je ogen het nog niet maar weet je met je hart dat  er meer is dan het zichtbare. Net zoals de lente.
We hebben door geloof de kracht om iets wat niet zichtbaar is, vanuit hoop, tot het zichtbare te roepen: Er zal kracht komen in mijn lichaam, er zal herstel zijn in relaties, er zal toekomst zijn voor mijn kinderen, ik zal weer… De Lente is onderweg!
Dat wat dood lijkt kan weer levend worden. De zon schijnt nog steeds ook al zitten er soms wolken voor. God is op de achtergrond bezig met jou! Met jouw zaken en gedachten te ordenen, met uit de knoop te halen wat vastzit, met herstel te brengen en vernieuwing.
Wat kan je met jezelf afspreken als je de lente verwacht maar nog niet ziet?
-Het leven vraagt van ons dat we plannen, agenderen, vooruit kijken, discipline hebben. Allemaal hele goede zaken maar het kan je op momenten overweldigen en je tot een controlfreak maken. Neem dan even rust, denk even niet verder dan één dag tegelijk en weet: God is in het verborgene alweer nieuwe groene blaadjes aan het vormen, mooie bloemen zullen straks boven de grond hun prachtige kleuren laten zien, de wolken zullen het niet langer winnen van de zon.
-Zet een bos mooie narcissen neer en zuig de lente naar binnen!
-Wees dankbaar voor wat je al hebt en alvast voor wat je in geloof verwacht.
-Spreek alsof het volop lente is, ook in de winter.
-Wees geduldig, hol niet voor God uit.
-Leer van het leven, kijk terug naar vorige seizoenen en zie de hand van God in alles. Je bent al zover gekomen!
-Geef niet op!
-Zie hoe God werkt in levens van anderen, luister naar hun geloofservaringen en wees daardoor bemoedigd.
Heb je hier allemaal niet zo’n last van? Neem dan anderen in je kracht mee door ze te bemoedigen, naar ze te luisteren en waar nodig te adviseren. Zo kunnen we elkaar tot hulp zijn.

Greet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.